Vyhodnotenie súťaže "O najlepšieho cukrára"

08.08.2012 00:00

Prvý ročník súťaže "O najlepšieho cukrára" začal úspešne (30. 6. 2012).

Súťaže o postup do hodnotiacej komisie otcovských maškŕt sa zúčastnilo 10 detí. Do súťaže o najlepšieho cukrára sa zapojili dvaja oteckovia.

Deti súťažili vo viacerých disciplínach. Prvé kolo pozostávalo z vedomostných otázok z prostredia kuchyne. V ďalšom kole sme preverili ich chuťové poháriky... Deti mali spoznať ochutnaním o aké kuchynské prísady ide, samozrejme so zaviazanými očami. V ďalšom kole s názvom "hádaj, čo je to?" deti mali určiť, o aké korenie ide, pričom si ho mohli prezrieť, ochutnať, ovoňať. Posledné kolo bolo o zručnosti, ako vedia narábať škrabkou na zemiaky. Tí najlepší postúpili do komisie, ktorá hodnotila maškrty, ktoré pripravili oteckovia. Oteckovia sa veľmi činili. Maroš Rovňák vymodeloval aktuálne na letné obdobie - malé melóniky. Na pohľad boli veľmi lákavé a nemali chybu. Druhý otecko Stanislav Pila pripravil klasický starodávny krémeš. Deti na čele s predsedníčkou cukrárkou Zuzkou Ondovčínovou mali možnosť ochutnať každú maškrtu len raz a posúdiť, ktorá je najlepšia. Podľa chute zvíťazil starodávny krémeš z kuchyne pána Stanislava Pílu. Bol veľmi dobrý. Nakoniec sa všetky deti pohostili na pripravených maškrtách  :)

Cenu - perníkovú varešku "Najlepšieho kuchára" prevzala na festivale folklórnych skupín "O Petrovski kľuč" (1. 7. 2012) najmladšia dcéra p. Stanislava, Nikolka Pílová.

Veríme, že do ďalšieho ročníka tejto súťaže sa zapojí viac oteckov, samozrejme aj ich detí.

Fotografie zo súťaže si môžete pozrieť vo fotogalérii.